In de rubriek aan tafel ga ik bij verschillende mensen eten. Op deze manier hoop ik zoveel binnenlandse verschillen tegen te komen. Deze week heb ik gebarbecued bij Robert Elzinga.
De barbecues staan onder zijn vrienden bekend als bourgondisch. Robert woont in de polder met uitzicht op de duinen van Bergen. Het is de ideale locatie voor een barbecue. Op zaterdagmiddag stuurt Robert een bericht naar ongeveer 5 vrienden dat het weer zo ver is. Iedereen legt geld in en Robert haalt hier het een en ander aan lekkernijen van. Voor dat de gasten er zijn, kruid Robert al het vlees met twee eigen marinades. Het gehakt wordt pittig gekruid, en de kippenpoten liggen zo een halfuur in een badje van ketchup, soja, sambal en knoflook. Als ik de geur al ruik ben ik al zeer blij dat ik ben uitgenodigd.
Robert is een echte gastheer, voor dat zijn vrienden zitten zijn ze al voorzien van een lekker glas witte wijn of rosé. Zo gaat het ongeveer de hele Barbecue langs. Terwijl de jongens zitten en gezellig bijkletsen zorgt robert dat de bordjes voorzien worden van heerlijk mals vlees.
Half beschonken fiets ik rond half 12 terug naar Alkmaar. Ik ben voorzien van enorm goed eten en lekker wijntjes. Ik snap heel goed waarom deze barbecues bekend staan als Bourgondisch.
Meer dan Vulling
woensdag 14 mei 2014
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten