De Frikandel, je kunt er zulke grappige dingen
mee.
Dit klinkt fouter dan het is, maar deze stick,
vol met bij elkaar geraapt vlees is een uitlaatklep voor de creatieve snacker.
Als je een frikandel zelf wil maken, ben je
vrij in wat voor vlees je erin stopt. Van paardenhersenen, tot stieren snikkels.
Wees creatief en raap uw benodigdheden bij de achterdeur van de slager op.
Als je de frikandel in elkaar hebt geknutseld
en gelijmd, zijn er enorm veel varianten waarop de frikandel kan opdienen.
Zo kan je hem traditioneel bij je portie patat
serveren. Lekker gewoon maar toch de meest voorkomende manier.
Veel leuker is bijvoorbeeld de pannenkoek met
frikandellen shoarma (jep dit staat echt op de site van mijnreceptenboek).
Nu vraag ik me af of je hier nou ketchup en mayo over doet, of toch maar oma’s
traditionele pannenkoekenstroop.
Natuurlijk kun je ook voor de waterfiets gaan.
Een frikandellen gerecht waar je op je patatje speciaal (dat is friet gevuld met ketchup, mayonaise en uitjes) twee frikandellen legt. Creatief en leuk voor toeristen.
Voor de uitdagende snacker hebben we de Jos
Brinkie. Ja wij eren de inmiddels overleden televisie presentator met een
Nederlandse delicatesse. Deze hap bestaat uit een Frikandel belegd met saté
saus. Om deze hap populair te maken
onder de jeugd is het een mogelijkheid om de Conchita Wurst te noemen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten