Meer dan Vulling

Meer dan Vulling
Eet smakelijk, bon appetit, ¡buen provecho, het betekent allemaal hetzelfde en toch voor iedereen wat anders. In sommige culturen en landen is het heel normaal om de hele avond te zitten en te tafelen terwijl het in Nederland meestal niet langer dan een halfuurtje duurt. Maar ook in een land wordt er op veel verschillende manieren gegeten. Zo neemt het stel zonder kinderen rustig de tijd om te koken met een wijntje erbij, terwijl het gezin met twee jonge kinderen snel om 18:00 uur moet eten omdat de jongste over een uur in bed moet liggen. Zelf ben ik een genieter, als ik vrij ben vind ik het heerlijk om met mijn vrienden uitgebreid te koken. Ik vind weinig dingen mooiers dan zelf met mooie ingrediënten te experimenteren. Tegelijkertijd ben ik student, en moet ik met een klein budget mezelf weten te redden. Ik heb dus niet altijd de tijd en het geld om zo uitgebreid te kokerellen. Ik ben enorm benieuwd naar deze landelijke en internationale verschillen en hoop jullie dan ook mee te kunnen nemen in mijn culinaire reis langs alle gerechten. Want tenslotte is eten meer dan vulling.

donderdag 22 mei 2014

Hollandse Lekkernijen


 De Frikandel, je kunt er zulke grappige dingen mee.

Dit klinkt fouter dan het is, maar deze stick, vol met bij elkaar geraapt vlees is een uitlaatklep voor de creatieve snacker.

Als je een frikandel zelf wil maken, ben je vrij in wat voor vlees je erin stopt. Van paardenhersenen, tot stieren snikkels. Wees creatief en raap uw benodigdheden bij de achterdeur van de slager op.

Als je de frikandel in elkaar hebt geknutseld en gelijmd, zijn er enorm veel varianten waarop de frikandel kan opdienen.

Zo kan je hem traditioneel bij je portie patat serveren. Lekker gewoon maar toch de meest voorkomende manier.

Veel leuker is bijvoorbeeld de pannenkoek met frikandellen shoarma (jep dit staat echt op de site van mijnreceptenboek). Nu vraag ik me af of je hier nou ketchup en mayo over doet, of toch maar oma’s traditionele pannenkoekenstroop.

Natuurlijk kun je ook voor de waterfiets gaan. Een frikandellen gerecht waar je op je patatje speciaal (dat is friet gevuld met ketchup, mayonaise en uitjes) twee frikandellen legt. Creatief en leuk voor toeristen.

Voor de uitdagende snacker hebben we de Jos Brinkie. Ja wij eren de inmiddels overleden televisie presentator met een Nederlandse delicatesse. Deze hap bestaat uit een Frikandel belegd met saté saus.  Om deze hap populair te maken onder de jeugd is het een mogelijkheid om de Conchita Wurst te noemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten