Meer dan Vulling

Meer dan Vulling
Eet smakelijk, bon appetit, ¡buen provecho, het betekent allemaal hetzelfde en toch voor iedereen wat anders. In sommige culturen en landen is het heel normaal om de hele avond te zitten en te tafelen terwijl het in Nederland meestal niet langer dan een halfuurtje duurt. Maar ook in een land wordt er op veel verschillende manieren gegeten. Zo neemt het stel zonder kinderen rustig de tijd om te koken met een wijntje erbij, terwijl het gezin met twee jonge kinderen snel om 18:00 uur moet eten omdat de jongste over een uur in bed moet liggen. Zelf ben ik een genieter, als ik vrij ben vind ik het heerlijk om met mijn vrienden uitgebreid te koken. Ik vind weinig dingen mooiers dan zelf met mooie ingrediĆ«nten te experimenteren. Tegelijkertijd ben ik student, en moet ik met een klein budget mezelf weten te redden. Ik heb dus niet altijd de tijd en het geld om zo uitgebreid te kokerellen. Ik ben enorm benieuwd naar deze landelijke en internationale verschillen en hoop jullie dan ook mee te kunnen nemen in mijn culinaire reis langs alle gerechten. Want tenslotte is eten meer dan vulling.

maandag 26 mei 2014

Mijn zondagen


Het is inmiddels half 3 's middags. Redelijk brak van gister zit ik nu al een halve dag te zwoegen aan mijn studeerwerk. Mijn broertje moet om half 7 werken en mijn ouders zijn de hort op.

Beiden hebben we weinig tijd, maar beiden hebben we een must. De zondag afsluiten met een goed gerecht. Even lekker zitten en eten, even bijkletsen voordat we beiden weer onze eigen dingen moeten doen. Eten is bij ons een moment van rust. Even alles wegleggen en genieten van een goede maaltijd. Maargoed er speelt ook nog een andere factor mee, de factor tijd.

We zouden natuurlijk naar de Albert Heijn kunnen fietsen, voorgegaarde spare ribs en een salade kunnen halen. Maar is dat lekker? Krijgen we daar voldoening van? Nee zeker niet. Meer dan vulling is dat zeker niet in ons opzicht. We besluiten er een kookboek bij te pakken. Het gerecht waar we op stuiten is een Indonesische curry van kip met sereh (citroengras). Yes dit gaat hem worden! Met een pittig gekruid kippetje het weekend uit.

Dit gerecht heeft er toe geleidt, dat ik de hele middag heb kokkerellen, huiswerk doe ik vanavond wel. Jep mijn passie voor eten blijft groot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten