Meer dan Vulling

Meer dan Vulling
Eet smakelijk, bon appetit, ¡buen provecho, het betekent allemaal hetzelfde en toch voor iedereen wat anders. In sommige culturen en landen is het heel normaal om de hele avond te zitten en te tafelen terwijl het in Nederland meestal niet langer dan een halfuurtje duurt. Maar ook in een land wordt er op veel verschillende manieren gegeten. Zo neemt het stel zonder kinderen rustig de tijd om te koken met een wijntje erbij, terwijl het gezin met twee jonge kinderen snel om 18:00 uur moet eten omdat de jongste over een uur in bed moet liggen. Zelf ben ik een genieter, als ik vrij ben vind ik het heerlijk om met mijn vrienden uitgebreid te koken. Ik vind weinig dingen mooiers dan zelf met mooie ingrediĆ«nten te experimenteren. Tegelijkertijd ben ik student, en moet ik met een klein budget mezelf weten te redden. Ik heb dus niet altijd de tijd en het geld om zo uitgebreid te kokerellen. Ik ben enorm benieuwd naar deze landelijke en internationale verschillen en hoop jullie dan ook mee te kunnen nemen in mijn culinaire reis langs alle gerechten. Want tenslotte is eten meer dan vulling.

vrijdag 16 mei 2014

The Real American BBQ Sauce

Ik zie zojuist de nieuwe commercial van Remia. De hoofdrollen in deze commercial zijn voor Sylvester Stallone en onze eigen Jan Kooijman. De boodschap van de reclame is dat de Bbq saus van Remia de echte Amerikaanse is, en daarom alleen deze door stoere mannen wordt genuttigd. 

Nu heb ik anderhalf jaar met een Amerikaan in een basketball team gezeten. De jongen woonde voor dat hij naar Nederland verhuisde in Colorado. Toen ik hem een keer vroeg naar de Nederlandse Barbecue, werd hij woedend. Hij vond dat de Nederlandse versie niets met de Amerikaanse te maken had, en hij zei dat de versie die wij kennen alleen maar naar een geforceerde Steenkolen smaak had. 

Barbecue saus is in de VS een religie. Volgens hem kon je dit heilige goedje het allerlekkerst in Colorado kon eten. Het gaat namelijk zo ver met deze saus dat elke staat zijn eigen recept heeft. Alle recepten en sauzen komen 1 keer per jaar bij elkaar op een barbecue bijeenkomst. Tijdens dit evenement is er een jury aanwezig die alle sauzen onafhankelijk test. De winnende staat mag zijn recept een jaar lang verkopen door de hele Verenigde Staten. Ik verbaasde me er over dat zo een saus zoveel voor een cultuur kon betekenen

Nu ben ik heel benieuwd naar hoe een echte BBQ saus smaakt en welke ingrediƫnten er dan precies in moeten. Hebben jullie tips voor me?













Geen opmerkingen:

Een reactie posten