Meer dan Vulling

Meer dan Vulling
Eet smakelijk, bon appetit, ¡buen provecho, het betekent allemaal hetzelfde en toch voor iedereen wat anders. In sommige culturen en landen is het heel normaal om de hele avond te zitten en te tafelen terwijl het in Nederland meestal niet langer dan een halfuurtje duurt. Maar ook in een land wordt er op veel verschillende manieren gegeten. Zo neemt het stel zonder kinderen rustig de tijd om te koken met een wijntje erbij, terwijl het gezin met twee jonge kinderen snel om 18:00 uur moet eten omdat de jongste over een uur in bed moet liggen. Zelf ben ik een genieter, als ik vrij ben vind ik het heerlijk om met mijn vrienden uitgebreid te koken. Ik vind weinig dingen mooiers dan zelf met mooie ingrediënten te experimenteren. Tegelijkertijd ben ik student, en moet ik met een klein budget mezelf weten te redden. Ik heb dus niet altijd de tijd en het geld om zo uitgebreid te kokerellen. Ik ben enorm benieuwd naar deze landelijke en internationale verschillen en hoop jullie dan ook mee te kunnen nemen in mijn culinaire reis langs alle gerechten. Want tenslotte is eten meer dan vulling.

woensdag 18 juni 2014

De lunch in Sitges


Het zijn de kleine dingetjes die ervoor zorgen dat je ergens gek op raakt. Zo kan de lach van je geliefde genoeg zijn om te smelten. Nu is het een beetje overdreven om te zeggen dat ik er verliefd op ben, maar ik ben wel enorm gek op lekker eten en genieten. Dit hebben mijn ouders er ook letterlijk met de paplepel ingegooid.

Toen ik 10 was gingen we voor mijn vaders verjaardag uitgebreid lunchen. We waren op vakantie in Sitges, een badplaats is Spanje. In eerste instantie dacht ik , een middag lunchen? Ik ga veel liever een middag in de zee liggen. Maargoed het was mijn vaders verjaardag dus hij mocht kiezen wat we gingen doen.

Het restaurant waar we gingen eten verkocht alleen maar vis. Ik als kleine karnivoor moest hier even van schrikken. Maargoed, het was mijn vaders verjaardag, dus hij mocht kiezen. Ik moest eerlijk toegeven dat de visjes mij prima smaakte. Daarnaast was het ook nog eens knoertgezellig. Twee uur lang hebben we over alles en nog wat gekletst, we zaten heerlijk in het zonnetje en we hadden een buitengewoon aardige gastheer tot onze beschikking. Vanaf dit moment was ik er wel achter dat dit het leventje is.

Dit soort kleine momentjes hebben ervoor gezorgd dat ik nu een echte lekkerbek ben. Ik geef maandelijks misschien veel geld uit aan lekker eten, maar ik vind lekker eten dan ook gewoon heel fijn. Vooral als je dan ook nog eens met goed gezelschap bent. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten