Meer dan Vulling

Meer dan Vulling
Eet smakelijk, bon appetit, ¡buen provecho, het betekent allemaal hetzelfde en toch voor iedereen wat anders. In sommige culturen en landen is het heel normaal om de hele avond te zitten en te tafelen terwijl het in Nederland meestal niet langer dan een halfuurtje duurt. Maar ook in een land wordt er op veel verschillende manieren gegeten. Zo neemt het stel zonder kinderen rustig de tijd om te koken met een wijntje erbij, terwijl het gezin met twee jonge kinderen snel om 18:00 uur moet eten omdat de jongste over een uur in bed moet liggen. Zelf ben ik een genieter, als ik vrij ben vind ik het heerlijk om met mijn vrienden uitgebreid te koken. Ik vind weinig dingen mooiers dan zelf met mooie ingrediënten te experimenteren. Tegelijkertijd ben ik student, en moet ik met een klein budget mezelf weten te redden. Ik heb dus niet altijd de tijd en het geld om zo uitgebreid te kokerellen. Ik ben enorm benieuwd naar deze landelijke en internationale verschillen en hoop jullie dan ook mee te kunnen nemen in mijn culinaire reis langs alle gerechten. Want tenslotte is eten meer dan vulling.

woensdag 18 juni 2014

Photo Food Shoot


Sommige mensen vragen zich af waarom hun Big Mac niet zo groot en mooi van kleur is zoals die in de commercials. Anderen proberen hun Knorr wereldgerecht net zo mooi te maken als die in de commercial. Negen van de tien keer mislukt dit. Dat is opzich best logisch want voor de gerechten en de setting van de commercial wordt altijd een foodstylist ingezet. Maar wat is een foodstylist precies?

Een foodstylist zorgt ervoor dat een eetbaar product er zo goed mogelijk op staat. Dit klinkt simpeler dan het in werkelijkheid is. Als foodstylist moet je goed rekening houden met wat je klant wilt communiceren. Wat moet het eten voorstellen? Welke doelgroep moet het gerecht aantrekkelijk vinden etc. Meestal gaat een foodstylist zelf opzoek naar mooie gerechten voor een foto. Dus de big mac in de reclame is niet gemaakt van hetzelfde kleffe broodje die je in je Maccie krijgt. Als de gerechten bij elkaar gesprokkeld zijn, wordt het vervolgens ge-make-up’t. Je moet het eten eigenlijk als een model zien. Die moeten ook zonder maar een puistje in beeld komen.  Daarnaast is een foodstylist ook verantwoordelijk voor de aankleding van de set. Zo bekijkt ze welke borden, bestek en inrichting bij het gerecht past. Eigenlijk wordt de hele setting om het gerecht heen gebouwd. Alles om het gerecht zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Vervolgens moet er ook nog nagedacht worden over de licht en het camerastandpunt.

Er komt dus heel veel kijken bij het maken van een foto op de voorkant van een Knorr pakje. Mooi he, hoe je vaker voor de gek gehouden wordt dan je denkt. Ik hou van deze foodcommunication.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten