Meer dan Vulling

Meer dan Vulling
Eet smakelijk, bon appetit, ¡buen provecho, het betekent allemaal hetzelfde en toch voor iedereen wat anders. In sommige culturen en landen is het heel normaal om de hele avond te zitten en te tafelen terwijl het in Nederland meestal niet langer dan een halfuurtje duurt. Maar ook in een land wordt er op veel verschillende manieren gegeten. Zo neemt het stel zonder kinderen rustig de tijd om te koken met een wijntje erbij, terwijl het gezin met twee jonge kinderen snel om 18:00 uur moet eten omdat de jongste over een uur in bed moet liggen. Zelf ben ik een genieter, als ik vrij ben vind ik het heerlijk om met mijn vrienden uitgebreid te koken. Ik vind weinig dingen mooiers dan zelf met mooie ingrediënten te experimenteren. Tegelijkertijd ben ik student, en moet ik met een klein budget mezelf weten te redden. Ik heb dus niet altijd de tijd en het geld om zo uitgebreid te kokerellen. Ik ben enorm benieuwd naar deze landelijke en internationale verschillen en hoop jullie dan ook mee te kunnen nemen in mijn culinaire reis langs alle gerechten. Want tenslotte is eten meer dan vulling.

dinsdag 10 juni 2014

Een multiculti onderonsje

Zaterdagmiddag, mijn ouders zijn beide druk, mijn broertje ligt nog lang en breed te slapen van zijn stapavond dus ik besluit om het huishouden op me te nemen. Ik wandel op mijn gemakje naar de supermarkt. Net als ik mijn lijstje tevoorschijn wil halen hoor ik een Turkse mevrouw een traditioneel Turks gerecht uitleggen aan een vol blonde Nederlandse mevrouw. Ik raak benieuwd en luister stiekem een beetje mee. Als de twee dames dat door hebben vragen ze of ik er bij kom staan. Voor dat ik het wist was er een half voorbij gestreken. In dat halfuur hebben we alleen maar over eten, over internationale keukens en over streekgerechten gepraat. Dit is de reden dat ik zo van eten hou. Het verbind mensen met elkaar. Eten is iets wat in iedere cultuur anders opgevat wordt maar toch verbind. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten