Meer dan Vulling

Meer dan Vulling
Eet smakelijk, bon appetit, ¡buen provecho, het betekent allemaal hetzelfde en toch voor iedereen wat anders. In sommige culturen en landen is het heel normaal om de hele avond te zitten en te tafelen terwijl het in Nederland meestal niet langer dan een halfuurtje duurt. Maar ook in een land wordt er op veel verschillende manieren gegeten. Zo neemt het stel zonder kinderen rustig de tijd om te koken met een wijntje erbij, terwijl het gezin met twee jonge kinderen snel om 18:00 uur moet eten omdat de jongste over een uur in bed moet liggen. Zelf ben ik een genieter, als ik vrij ben vind ik het heerlijk om met mijn vrienden uitgebreid te koken. Ik vind weinig dingen mooiers dan zelf met mooie ingrediënten te experimenteren. Tegelijkertijd ben ik student, en moet ik met een klein budget mezelf weten te redden. Ik heb dus niet altijd de tijd en het geld om zo uitgebreid te kokerellen. Ik ben enorm benieuwd naar deze landelijke en internationale verschillen en hoop jullie dan ook mee te kunnen nemen in mijn culinaire reis langs alle gerechten. Want tenslotte is eten meer dan vulling.

maandag 2 juni 2014

Ketchup op mijn Bami

Toen ik net op mezelf woonde vond ik koken best lastig. Als ik experimenteerde met gerechten brandde het wel eens aan, en als ik pizza in de oven gooide voelde ik me niet voldaan. Ik heb dus een kleine twee weken voor een tussenperiode gekozen.

Zo kocht ik een keer een pak nasi/bami groente. Dat is zo een pakket met taugé, prei, wortel en andere restanten die meneer Albert Heijn over had van de week. Ik kocht mie nestjes en gehakt. Dit gerecht maken was simpel en snel, dus ik had na een kwartiertje een bordje warme Chin Ind. Bami.

Bij de eerste hap was ik nog blij dat mijn gerechtje gelukt was, bij de tweede en derde hap werd ik diep ongelukkig. Wat was dit een flauw lif lafje geworden zeg. Manmanman Wouter, wat stel je jezelf teleur. Hoewel ik er best veel zout, peper en sambal door heen had geknald, smaakte het nog steeds nergens naar. Ik besloot een creatieve oplossing voor dit probleem te bedenken. Ik koos er voor om een goede hoeveelheid ketchup erover heen te spuiten.

Vraag me niet waarom ik dacht dat ketchup de oplossing zou bieden maar het werkte wel. De Bami was opeens lekker, smeuïg en goed van smaak. Kleine aanrader! Alhoewel, ik moet nog steeds het lef zoeken om dit gerecht te vragen bij een Chin. Ind. restaurant.



1 opmerking: