Toen ik net op mezelf woonde vond ik koken best lastig. Als ik experimenteerde met gerechten brandde het wel eens aan, en als ik pizza in de oven gooide voelde ik me niet voldaan. Ik heb dus een kleine twee weken voor een tussenperiode gekozen.
Zo kocht ik een keer een pak nasi/bami groente. Dat is zo een pakket met taugé, prei, wortel en andere restanten die meneer Albert Heijn over had van de week. Ik kocht mie nestjes en gehakt. Dit gerecht maken was simpel en snel, dus ik had na een kwartiertje een bordje warme Chin Ind. Bami.
Bij de eerste hap was ik nog blij dat mijn gerechtje gelukt was, bij de tweede en derde hap werd ik diep ongelukkig. Wat was dit een flauw lif lafje geworden zeg. Manmanman Wouter, wat stel je jezelf teleur. Hoewel ik er best veel zout, peper en sambal door heen had geknald, smaakte het nog steeds nergens naar. Ik besloot een creatieve oplossing voor dit probleem te bedenken. Ik koos er voor om een goede hoeveelheid ketchup erover heen te spuiten.
Vraag me niet waarom ik dacht dat ketchup de oplossing zou bieden maar het werkte wel. De Bami was opeens lekker, smeuïg en goed van smaak. Kleine aanrader! Alhoewel, ik moet nog steeds het lef zoeken om dit gerecht te vragen bij een Chin. Ind. restaurant.
Meer dan Vulling
maandag 2 juni 2014
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
en wat dacht je van oranje kleurstof er doorheen?
BeantwoordenVerwijderen